Luc Beumer

Luc Beumer is ruim 25 jaar actief als makelaar. Hij woont en werkt sinds 2002 in Nijmegen. Luc: "Het mooiste aan mijn werk? Ondernemers écht verder helpen. Door goed naar hen te luisteren en de juiste oplossing te vinden voor hun vraagstuk.”

Luc is geboren en getogen in Weert. Hij vertelt: “Mijn werk was de eerste aanleiding om naar Nijmegen te komen, maar ook de liefde speelde een rol. Mijn vrouw komt uit de regio. De omgeving van Nijmegen is prachtig en divers, en dit geldt ook voor het bedrijfsleven. Je komt hier de meest uiteenlopende ondernemers tegen, uit allerlei branches en sectoren. Ieder met een eigen achtergrond en verhaal.”

Betrokken bij de regio

Met 25 jaar ervaring, waarvan ruim 10 jaar in Nijmegen en omgeving, heeft Luc een omvangrijk netwerk opgebouwd. Dit geldt in het bijzonder voor Wijchen, Beuningen
en de achterliggende plaatsen. Luc is betrokken bij de regio en neemt actief deel aan ondernemersnetwerken, evenementen en lokale initiatieven, waaronder:

  • Centrum Management Wijchen (commissie branchering en leegstand)
  • Bedrijfshockeycompetitie bij Union
  • Ambassadeur/sponsor van de Vierdaagsefeesten

Van fysio tot makelaar

Van huis uit is Luc fysiotherapeut. Na zijn opleiding kwam hij eerst in de bouw terecht. Luc: “Van daaruit startte ik in 1986 met de opleiding makelaardij en deed ik werkervaring op. In 1989 ben ik beëdigd. In de jaren die volgden, heb ik me gespecialiseerd in bedrijfsmatig onroerend goed. Ik was indertijd vooral werkzaam in de regio’s Boxmeer, Eindhoven, Venray en Venlo (Midden-Limburg), Arnhem en Duiven.”

Volop energie

Wat vindt Luc het mooiste aan zijn werk? “Het contact met al die verschillende mensen en organisaties. Ik krijg overal een blik achter de schermen. Het is prachtig om ondernemers te spreken over hun visie en hen vervolgens te helpen door de juiste oplossing te bedenken. Ik ben altijd benieuwd waar het volgende telefoontje toe gaat leiden. Dat geeft energie!”

Tevreden klanten

Die persoonlijke betrokkenheid kenmerkt Luc. “Ik zet graag met de klant vele stappen extra om tot een goede oplossing te komen. Zo zit ik regelmatig bij gemeentes om in het kader van de bestemming bepaald gebruik mogelijk te maken. Dan probeer ik de belangen van ambtenaren en ondernemers goed op elkaar af te stemmen. Zodat de bedrijvigheid kan toenemen op een manier die ook voor de gemeente gunstig is. Zo probeer ik meerwaarde te bieden aan mijn relaties.”

Goede tip: geen leegstand

Heeft Luc nog een goede tip, die hij vaker aan klanten geeft? “Ik adviseer om leegstand tegen te gaan. Uiteraard om vandalisme en kraken te voorkomen maar óók vanwege verminderde dekking door de opstalverzekering. En natuurlijk vanwege de leefbaarheid. Leegstand is gewoon niet goed voor de omgeving, zowel op bedrijventerreinen als in winkelstraten.”

Recente transacties